KariTapaniHaapasalo Energiaa sopusoinnussa yli puoluerajojen.

Koulukiusaaminen

Kiusaajan täytyy kohdata ulkopuolinen arvioitsija joka ottaa samalla kantaa valvonnan laiminlyöneen  vastuusta tapahtuneeseen. Näin kartoitetaan kuinka vakavasta laiminlyönnistä on kyse, kun valvontaa on laiminlyöty ja kiusaaminen on päässyt tapahtumaan tai pahimmillaan sitä on jatkunut kauan.

Kun SYYLLISET ovat saaneet arvioitsijan vakuuttuneeksi siitä, että he ovat ymmärtäneet toimineensa väärin ja vakuuttavat tekevänsä kaikkensa ettei sellaista enää tapahdu.  Tämän jälkeen voi kiusattu tulla kuulemaan mitä asian eteen on OIKEASTI TEHTY EIKÄ VAIN PUHUTTU. Syylliset esittävät julkisen anteeksipyynnön kiusatulle, näin hänen on ehkä helpompi ymmärtää ettei syy ollut hänessä.

Aikuisille kiusaamisesta täytyy seurata  sanktiot, jos he ovat siihen osallisia, koska en ymmärrä miksi rikoslaki ei muka suojaisi kiusattuja ja varsinkin lapsia.

( Pahoinpitely on rikoslain mukaan kyseessä, kun joku vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan käyttämällä ruumiillista tai henkistä väkivaltaa. Myös siis kiusaaminen ja muu henkinen väkivalta voidaan katsoa pahoinpitelyksi, joka kielletään rikoslaissa, jos uhrille aiheutetaan tahallisesti näitä seurauksia. Pahoinpitelystä tuomitaan sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Tämä vankeusrangaistus voidaan määrätä suoritettavaksi ehdollisena.)

Pelkkien puheiden varassa olevien ratkaisumallien toimimattomuudesta saa lukea aivan liian usein. Keksitään toimivia, kiusattua auttavia toimintatapoja.

Unohtamatta, että kiusaajakin tarvitsee tukea ja neuvoja tapojensa muuttamiseen tai jos hänen elämäntilanteensa kaipaa muuten apua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KariTapaniHaapasalo kuva
Kari Tapani Haapasalo

Puhalletaan yhteen hiileen Suomi terveeksi ja turvalliseksi.

Puolustusvoimilla on meidän turvaksemme laadittu puolustusstrategia.
Puolustustamme täytyy pystyä pitämään yllä ja kehittämään sitä muuttuvia, kansainvälisiä uhkia vastaavaksi.
Kansalaisten elinolot pitää turvata kaikissa neuvottelun vaiheissa.
Toivoisin Suomen puolustuksen toimivuuden olevan kaikkien osapuolien ensimmäinen tavoite.
Me luotamme omiin poikiimme, jotka pysäyttävät ja tuhoavat vihollisen sillä aikaa, kun muut neuvottelevat liittymisistä sotilasliittoihin.

Järkiperäinen maahanmuutto, turvapaikan hakeminen ja pakolaiset.
Kaikilla heillä on omat syynsä tulla Suomeen.
Ehkä syy on työperäinen, henkilö voi myös hakea suojelua ja oleskeluoikeutta vieraasta valtiosta tai hänen kohtalonsa on olla pakolainen, jolle on myönnetty turvapaikka jostakin valtiosta, kuten Suomesta.
Järjestelmää täytyy kunnioittaa molemminpuolin, koska väärin perustein toimivat henkilöt vievät mahdollisuuden oikeassa hädässä ja asialla olevilta ihmisiltä. Lakien täytyy olla tarpeeksi tehokkaita, jotta rikoksista tai muista vakavista väärinkäytöksistä tuomitut saadaan poistettua maastamme.

Perusteettomat virat ja siitä aiheutuvaa byrokratiaa pitää purkaa.
Varoja tulee siirtää kunnallisen terveydenhoidon kehittämiseen. Yksityisille ei saa aukaista rahastuspiikkiä.

Toimituksen poiminnat