KariTapaniHaapasalo Energiaa sopusoinnussa yli puoluerajojen.

Pelastustie

 

Pelastustie on ajotie, jota käyttäen hälytysajoneuvot pääsevät hätätilanteessa riittävän lähelle rakennusta

Malliesimerkki välinpitämättömien autoilijoiden aikaan saamasta tuhosta löytyy läheisen talon pelastustieltä. Sen lisäksi, että he vaarantavat ihmishenkiä heidän piittaamattomuutensa aiheuttaa taloyhtiölle mahdollisesti jopa tuhansien eurojen kulut pihan infrastruktuurille aiheutuneiden vahinkojenkorjaamisesta.


Osa talon asukkaita ja vieraan, viereisen talon asukkaista pitää pelastustietä parkkipaikkanaan. Autoilla ajetaan ja niitä jätetään nurmikon päälle jolloin asfaltista rakennettu nurmikonreunan korotus on tuhoutunut kokonaisuudessaan. Pysäköinnin kieltävän tolpan puolelle pysäköidyt autot ”pakottavat” pihalle tulevat autot ajamaan nurmikon kautta ja tämä yhdessä nurmikolle ajamisen kanssa on tuhonnut nurmikkoaluetta koko nurmialueen pituudelta. Lisäksi kuorma-auto on ajanut nurmikkoalueen keskipaikkeille ja synnyttänyt toimillaan valtavan montun nurmikolle.

Toisinaan autoja on molemmin puolin pelastustietä, joten paikalle saapunut hälytysajoneuvo joutuu peruuttamaan pois päästäkseen. Pelastustoimen ollessa kyseessä jokainen minuutti on elintärkeä ja kyseessä on ihmisen tai useammankin henki tai terveys.

Pelastustielle pysäköimistä ja samalla piha-alueille aiheutettujen tuhojen kaltaista toimintaa on vallalla koko maassamme ja tuhansien ihmisten turvallisuus ja henki on vaarannettu. Pelkät ohjeet tai neuvot eivät pysäytä tai muuta säännöistä piittaamattomien autoilijoiden käyttäytymismallia.
Tarvitaan laki joka velvoittaa taloyhtiön noudattamaan pelastustien esteettömyyttä pelastustehtäviin tuleville hälytysajoneuvoille.

Pelastustiekyltin tehosteeksi täytyy tulla lisäkyltti
(Virheellisesti pysäköidyt ajoneuvot siirretään ajoneuvon haltijan kustannuksella)

Taloyhtiö velvoitetaan valvomaan piha-alueitaan tai ottamaan pysäköinninvalvontayritykseltä palvelu jonka avulla pelastustielle väärin pysäköiviä autoja voidaan valvoa tehokkaasti.
Piha-alueilla rehottava, nurmikon reunoja ja muita istutuksia tuhoavan väärinpysäköinnin estäminenkin tehostuu konkreettisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat